Мъфини с малинови сърца
Начин на приготвяне
Необходими продукти
- 6 порции
- 175 гр. малини (ягоди, боровинки, др)
- 2 с.л. пудра захар (± 30 мл.)
- 50 гр. бадеми
- 150 гр. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер (± 5 мл.)
- 100 гр. захар
- 1 яйце
- 50 мл. прясно мляко
- 75 гр. масло, разтопено
- 1 щипка сол
Време за приготвяне
20 мин.Време за готвене
20 мин.Ниво на сложност
средно сложноБюджет
среденНачин на приготвяне
Предварителна подготовка (поне 8 часа преди приготвянето на мъфините)
1. В Турбомакс пасирайте малините (или другите горски плодове по избор) и пудрата захар, след което изсипете сместа в Мини формата за лед. Замразете във фризера за поне 8 часа. Това количество би трябвало да стигне за 12 кубчета: 6 за тази рецепта и 6, които да съхраните и използвате по-късно за друга рецепта.
Приготвяне на мъфините
2. Загрейте фурната до 190 ° C с включен вентилатор.
3. Настържете бадемите с помощта на Рендето и приставката за едро настъргване.
4. В Кана-миксер 2 л., смесете половината от настърганите бадеми с брашното, бакпулвера, захарта (с изключение на 1 супена лъжица, която сте заделили настрана), яйцата, млякото, разтопеното масло и сол. След това с помощта на Силиконова шпатула разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.
5. Поставете Силиконовата форма за мъфини върху студената решетка на фурната и разделете сместа равномерно във всяко гнездо.
6. Извадете малиновите кубчета: за по-лесно изваждане, поставете задната част на Формата за лед под струя топла течаща чешмяна вода за няколко секунди.
7. Поставете по 1 кубче в средата на тестото във всяко гнездо и поръсете с останалия настърган бадем и супена лъжица захар.
8. Печете за 20 мин. Оставете да престои в продължение на 5 мин. преди внимателно да извадите мъфините от формата.